ایران ورزشی آنلاین / آرمن ساروخانیان / بحران استقلال سرانجام به مرحلهای رسید که چارهای جز تغییر کادر فنی نبود. جدایی منصوریان هم نه با اراده مدیرعامل که با فشار هواداران صورت گرفت. مدیریت باشگاه اما حالا با ماموریت سختتری روبهرو شده که همان انتخاب سرمربی جدید است. همان دردسری که از آن فراری بود و ترجیح میداد با زمان دادن به منصوریان شاید استقلال به روزهای خوش برگردد. در 48 ساعت گذشته نامهای زیادی بهعنوان گزینه هدایت استقلال معرفی شده، ولی همه اینها بیشتر به خبرسازی شبیه است و انتخاب جانشین منصوریان فرآیند آسانی نخواهد بود. پیچیدگیهای این انتخاب از چند جهت قابل بررسی است.
1-بدهیهای سنگین دست باشگاه را برای انتخاب سرمربی جدید بسته. بدهیهای داخلی و خارجی استقلال را در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار داده و مدیریت قبل از ایجاد یک تعهد جدید مالی باید وسواس زیادی به خرج دهد. استقلال با این وضعیت مالی نمیتواند سراغ مربیان گرانقیمت برود و مجبور است دایره انتخابش را به مربیان ارزانتر محدود کند (با این پیشفرض که باشگاه مصمم به انتخاب مربی خارجی است). در این شرایط انتخاب یک مربی شایسته که تیم را از قعر جدول نجات دهد، کار دشوارتری است.
2-مدیریت باشگاه بعد از نتایج ضعیف فصل جدید و جنجالهای هفته گذشته شرایط متزلزلی دارد و احتمال تغییر یا تقویت این مجموعه وجود دارد. همین بلاتکلیفی مذاکره با گزینهها را سختتر میکند و کسی که بخواهد این پست را بپذیرد با مشاهده این وضعیت دچار تردید میشود. قبل از انتخاب سرمربی جدید باید تکلیف مدیریت باشگاه مشخص شود.
3- انتخاب یک مربی مشهور تضمینی برای موفقیت نیست. باشگاه باید به دنبال گزینهای باشد که بتواند خودش را با امکانات باشگاه، توان فنی تیم، انتظارات هواداران و فضای فوتبال ایران هماهنگ کند. مربیان سطح اول فوتبال جهان به سختی راهی ایران میشوند و حتی در صورت پذیرش این پیشنهاد ممکن است به خاطر فضای متفاوت این فوتبال کارآیی مورد انتظار را نداشته باشند. استقلال به همین دلیل و البته محدودیت مالی که بالاتر به آن اشاره شد، مجبور است سراغ مربیان ارزانتر و کمترشناختهشده برود. با این حال در همین مجموعه مربیان هم میتوان به گزینههایی رسید که برای تیم مفید باشند.
4-باشگاهها معمولا برای پستهای مختلف درون زمین و همچنین مربی از قبل گزینههایی دارند که در صورت نیاز سراغشان میروند، ولی استقلال بعد از استعفای منصوریان مجبور شده جست و جو را از نقطه صفر شروع کند. در باشگاههای حرفهای مدیر فنی یا ورزشی چنین ماموریتی دارد و با بررسی گزینههای مختلف و پیشبینی نقاط خالی احتمالی از اتلاف وقت و بودجه جلوگیری میکند. در مدیریت سنتی فوتبال ایران، شرح وظایف افراد تعریفشده نیست و اعضای هیات مدیره که فهرستی طولانی را میسازند و عموما تخصصی هم ندارند، به ندرت میتوانند گرهای از مشکلات باز کنند. مدیریت باشگاه در این شرایط چارهای ندارد جز اینکه از مدیران برنامهها بخواهد فهرستی از گزینهها آماده کنند و نتیجه همین هرج و مرجی است که در دو سه روز گذشته به وجود آمده.
لینک مطلب: | http://www.iran-varzeshi.com/News/76084.html |