ایران ورزشی آنلاین / ناصر انصافی مقدم / بازگشت غیرقابل پیش بینی رسول خادم به فدراسیون کشتی که به اصرار و تاکید اعضای مجمع فوقالعاده این فدراسیون و برخلاف میل باطنی او صورت گرفت، ابهاماتی را در پی داشته است. او روز دوشنبه هفته پیش بدون آنکه در مجمع فوقالعاده فدراسیون کشتی حاضر شود، اعلام کرد که به تاکید و اصرار دوستان خود که همانا اعضای مجمع هستند، کار خود را در فدراسیون دوباره از سر خواهد گرفت.
اما محسن کاوه، مربی و سرمربی اسبق تیم ملی کشتی آزاد میگوید: «مشکلات همچنان به قوت خود باقی است و بیانیهای که رسول خادم منتشر کرد، به خوبی نشان میدهد، تضمینی برای ماندن او وجود ندارد.»
آقای کاوه، مساله استعفای رسول خادم و بازگشت دوباره او به فدراسیون کشتی پس از 40 روز، کمی تعجببرانگیز و در نوع خود شاید بینظیر به نظر میرسد، نظر شما در این خصوص چیست؟
باید دید رسول خادم اصلا چرا استعفا داد و بعد چه اتفاقی افتاد که او دوباره بازگشت. او خواستههایی از مسوولان وزارت ورزش داشت و باید دید آیا او به خواستههای خود رسید یا نه اما بیانیهای که خادم در زمان بازگشت خود به فدراسیون کشتی نوشت، به خوبی نشان میدهد او به خواستههای خود نرسیده و شرایط و وضعیت برای کشتی هیچ تغییری نکرده است.
پس چه اتفاقی افتاد که رسول خادم را راضی و راغب به بازگشت دوباره به کشتی کرد؟
سوال من از اعضای مجمع فدراسیون کشتی و خود رسول خادم و دیگر مسوولان فدراسیون کشتی همین است که در این مدت طولانی چه اتفاقی افتاد که رسول دوباره برگشت در حالیکه هیچ تغییری هم بهوجود نیامد. جز اینکه در این مدت طولانی، همکاری و نزدیکی بین فدراسیون کشتی و وزارت ورزش تیرهتر شد و این دو نهاد از هم فاصله گرفتند که این مساله به هیچ وجه خوب نیست. فدراسیون کشتی باید خود را به وزارت ورزش نزدیکتر کند و این وزارتخانه هم موظف است حمایت بیشتری نسبت به کشتی داشته باشد.
بیانیهای که رسول خادم بعد از بازگشت خود منتشر کرد، امیدوار کننده به نظر نمیرسد و نشان میدهد کشتی همچنان مشکلات گذشته خود را دارد، از نظر شما حرفهای رسول منطقی است؟
مسلما اگر مشکلات کشتی حل نشود، حرفهای رسول بسیار منطقی است. امسال، سال مهمی برای کشتی است و ما علاوه بر پیکارهای قهرمانی بزرگسالان جهان در بوداپست مجارستان، بازیهای آسیایی 2018 جاکارتای اندونزی را هم داریم. مدالهای کشتی در این بازیها برای کل ورزش ایران بسیار تعیینکننده و تاثیرگذار است. کشتی اگر نتواند در هر دو رشته آزاد و فرنگی در بازیهای آسیایی نتیجه بگیرد، در واقع ورزش ما در جاکارتا زمین خورده است.
با توجه به بیانیه رسول خادم، آینده کشتی را چگونه میبینید؟
متاسفانه آینده کشتی را خوب و روشن نمیبینم، انگار فدراسیون کشتی و وزارت ورزش با هم وارد جنگ و دعوا شدهاند. بیانیه خادم به خوبی نشان میدهد هیچ تضمینی برای بودن و ماندن او وجود ندارد. وقتی شرایط و وضعیت تغییری نکرده است، اصلا چه تضمینی وجود دارد که رسول چند وقت دیگر نگوید من با این شرایط دیگر نمیتوانم به کار خود ادامه دهم. بیانیه خادم و نوع رفتار وزارت ورزش به خوبی نشان میدهد اختلاف بین این دو نهاد به قوت خود باقی است و اوضاع نه تنها بهتر نشده که بدتر هم شده است.
رسول خادم گفته به اصرار و تاکید اعضای مجمع دوباره به کار خود بازگشته است، به نظر شما توجیه درستی است؟
رسول گفته مجمع به او تکلیف کرده که به فدراسیون بازگردد و من به خاطر دوستانم میآیم در حالیکه چگونه مجمع میتواند برای رییس فدراسیون کشتی تعیین تکلیف کند؟! هیاتهای کشتی همیشه زیرنظر فدراسیون کشتی عمل میکنند و از خود اختیار تام ندارند اما اینجا قضیه برعکس شده و رییس فدراسیون کشتی زیر نظر و تابع تصمیمات و دستورات روسای هیاتهای کشتی بوده است! همین مساله، بازگشت رسول خادم را گنگ و پیچیدهتر کرده است.
رسول خادم قبل از استعفای خود درباره تبعات کشتی نگرفتن با حریفان رژیم صهیونیستی مسائلی را عنوان کرد که به نظر میرسید خوشایند مسوولان کشور نبود.
درباره بحث اسراییل و دخالت مسوولان سیاسی لازم است به این نکته اشاره کنم که برخیها مساله مبارزه نکردن با حریفان اسراییلی و در پی آن تحریم کردن کشتی و ورزش ایران را خیلی بزرگ جلوه داده بودند و به نظر میرسد در این باره غلو شده است. آمریکاییها برای مسابقههای جام جهانی کشتی آزاد به روسها ویزا ندادند اما هیچ جریمه و توبیخی از سوی اتحادیه جهانی کشتی برای آمریکاییها صورت نگرفت. اگر کشتی گیران ما را به خاطر کشتی نگرفتن با حریفان اسراییلی، سر ببرند و یا کشتی و ورزش ما را تحریم کنند، باید کشتی آمریکا را هم چند روز پیش به خاطر ندادن ویزا به روسها نابود میکردند! در عرف بینالمللی ورزش، قانون جریمه و توبیخ برای همه کشورها از جمله ایران و آمریکا و روسیه یکسان است و فرقی بین کشورها نیست. به نظرم میشود با ایجاد یک رابطه دوستانه از طریق دیپلماسی ورزش با اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بینالمللی المپیک، مشکل مبارزه نکردن با ورزشکاران اسراییلی را حل و فصل کرد.
آقای کاوه، تلقی خاصی از استعفای 40 روزه رسول خادم برای کشتی دارید؟
به نظر من در این 40 روز، کشتی بدترین دوران خود را سپری کرد چرا که عدهای از افراد جامعه کشتی در فضای مجازی به جان هم افتادند و پشت سر هم حرفهایی را زدند که زیبنده کشتی نبود. ضمن آنکه ما در این مدت، 40 روز طلایی را از دست دادیم و از کشتی عقب افتادیم و زمان زیادی از دست رفت.