ایران ورزشی آنلاین / از ابتدا هم معلوم بود که حق با ایران است و تحریک عربستانیها باعث حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا و بازی نمایندگان دو کشور در زمین بیطرف شده. با شکایت ایران به دادگاه حکمیت ورزش (CAS)، سرانجام رای این پرونده اعلام شد تا مشخص شود حق با ایران بوده و ایافسی با اشتباهی بزرگ تیمهای ایرانی را از میزبانی محروم کرده است. این حکم نشان میدهد که ادعای عربستانیها مبنی بر نبود امنیت در ورزشگاههای ایران از ابتدا جوسازی و سیاسی کاری بوده و حالا باید کنفدراسیون فوتبال آسیا تاوان اشتباهش را بپردازد.
اصرار فدراسیون فوتبال عربستان باعث شد کنفدراسیون فوتبال آسیا تسلیم شود و حکم به بازی نمایندگان این کشور مقابل تیمهای ایرانی در کشور ثالث بدهد. این حکم با شکایت فدراسیون فوتبال ایران همراه شد تا کار به دادگاه عالی حکمیت ورزش کشیده شود.
جلسه دوم این دادگاه در تاریخ 22 تیرماه به منظور میانجیگری بین فدراسیون ایران و عربستان و با حضور نمایندگان و وکلای دو طرف برگزار شد. در این جلسه میانجیگری، علیرضا اسدی دبیرکل سابق به همراه امیر صدیقی، وکیل حقوقی و یک وکیل سوییسی به نمایندگی از فدراسیون حضور داشتند و در سوی مقابل نیز مسوولان فدراسیون عربستان با وکلای انگلیسی در جلسه حضور پیدا کردند. در این جلسه وکیل کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز حضور داشت. در پایان جلسه مقرر شد تا طبق ماده 10 قانون دادگاه عالی ورزش مفاد این جلسه محرمانه باشد و طرفین از ارائه اطلاعات اعم از مفاد و توضیحات مربوط به آن منع شدند.
از مفاد مورد توافق این پرونده محرمانه که البته تا دیروز فاش نشده بود میتوان به این مورد اصلی اشاره کرد که دادگاه عالی حکمیت ورزش برای پرداخت غرامت به باشگاههای ایرانی به کنفدراسیون فوتبال آسیا فرصت داده است. در جلسه برگزار شده اسدی و همراهانش از بیعدالتی در حق نمایندگان ایران گفتند و تاکید کردند که به باشگاههای ایرانی باید بابت تحمیل این هزینه غرامت پرداخت شود. گویا یکی از مفاد مورد توافق نیز همین موضوع بوده که در نهایت مقرر شده کنفدراسیون فوتبال آسیا طبق زمانبندی به باشگاههای ایرانی غرامت بدهد. هزینههایی بابت میزبانی از تیمهای عربستانی در کشور ثالث، رفت و برگشت، اسکان، تجهیز و اجاره استادیوم، هزینه تأمین امنیت، چاپ پوسترها و بلیتهای مسابقه و... از جمله هزینههای تحمیلی به باشگاههای ایرانی طی دو فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا بوده است.
در دادگاه داوری ورزش درباره تغییر این روند و بازگشت به شرایط قبلی صحبت زیادی نشده است. با توجه به زمان باقی مانده تا شروع فصل بعدی لیگ قهرمانان، کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز فرصت زیادی برای بررسی دارد، هرچند انتظار میرود که فدراسیون فوتبال ایران با دیپلماسی بهتری این پرونده را دنبال کرده و نسبت به این موضوع با قدرت بیشتری عمل کند. البته پرونده مناقشه ایران و عربستان در مراجع بالاتر از فدراسیون فوتبال نیز در دست بررسی است و شاید حساسیتهای خاص حاکم بر روابط سیاسی بین دو کشور نیز در نتیجه نهایی این پرونده تأثیرگذار باشد.
البته نتیجه این پرونده در نحوه برگزاری و میزبانی دیدار پرسپولیس و الاهلی عربستان در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان تأثیری نداشته و حتی اگر در آینده نزدیک هم بین دو کشور توافق لازم برای میزبانیها صورت بگیرد، پرسپولیس و الاهلی در کشور ثالث که میزبان آن نیز از قبل مشخص شده با یکدیگر روبهرو میشوند. محمدرضا ساکت، سرپرست دبیر کلی فدراسیون فوتبال پیش از این درباره این پرونده اعلام کرده بود که با دستور دادگاه دو طرف اجازه صحبت پیرامون جزییات را ندارند و باید همگی منتظر اعلام رسمی حکم باشند.